Tartu tilaisuuteen

Tartu tilaisuuteen
Suomen parhaimmat nettikasinot

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Jyrki Katainen oppi pakkoruotsia

Jyrki Katainen 6.4.2011: "Katsokaa jotakin sellaista maata, missä ihmiset eivät kunnolla osaa puhua eivätkä ymmärtää toistensa kieltä vaikka ovat saman maan kansalaisia. Siitä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää."5 kommenttia:

 1. käsittääkseni tämä vähemmistöön kuuluva (joka kuitenkin käyttäytyy kuin olisi hyvinkin suuri enemmistö) osaa melkoisen hyvin tuota parempaa kotimaista kieltä, jota tähänkin naputtelen koko ajjaan... Eri asia onkin saada se pettre volkki puhumaan sitä, itse ainakin jos minulle ruåttia puhutaan vaikkapa kaupan kassalla totean selvällä suomen kielellä, 'että mikäli nyt ymmärsin oikein, minun ei tarvitse maksaa...' johan alkaa suomea löytyä kun alkaa vaan pakkaamaan tavaroita!! ei kai minua nyt voi syyttää jos luulen osaavani ja ymmärränkin väärin enkä palvelua saanut kielellä jota kuitenkin kummatkin osaa.....?

  VastaaPoista
 2. Niin, Suomessa vaikuttaa pieni, mutta sitäkin isoäänisempi isältä pojalle hihhuliporukka, joka +100v. on lietsonu riitaa, kaunaa ja vihanpitoa ruotsalaisia vastaan jostain käsittämättömästä syystä.
  Toivon ettei suuri enemmistö mee hihhulien kelkkaan, vaan ruotsinvastaisuus voitaisiin toimittaa museoon aikansa eläneenä kiihkoiluna joka ei kuulu nykypäivään.

  Olen asunu Ruotsissa jo 13v. eikä kukaan svenssoni ole tullu vetään turpaan koska olen suomalainen.

  VastaaPoista
 3. >>Katsokaa jotakin sellaista maata, missä ihmiset eivät kunnolla osaa puhua eivätkä ymmärtää toistensa kieltä vaikka ovat saman maan kansalaisia. Siitä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää

  Hyvänen aika, mikseivät hurrit sitten opiskele suomea ??

  VastaaPoista
 4. Kahdella puolueella oli 1920-luvulla ohjelma suomen kielen edistämiseksi, mutta niiden lehdistö sensuroi asiaa. Edistyspuolueen sanomalehdistö vaikeni suomalaisuusasioista, mutta kokoomuksen lehdistö vaikenemisen lisäksi käytti rajumpia keinoja: se julkaisi herjaavia kirjoituksia suomalaisuusliikkeen johtomiehistä. Lisäksi kokoomuksen johtoelimistä puhdistettiin harvat suomalaisuusliikettä kannattavat. (kertoi Jussi Teljo lokakuussa 1932)

  K N Rantakari vaati 1929 Aamulehdessä (kok) suomalaisuusohjelman "hiljaista hautausta". Sama Rantakari väitteli vuonna 1910 Eino Leinon kanssa kansallisuuskysymyksistä sanomalehdissä (lähde Aira Kemiläisen kirja 1993, sivu 217).

  1938: Media pimitti Suomen sekä Ruotsin ja Norjan erilaisen suhtautumisen kansainväliseen turvallisuusjärjestelmään. Kansainliitossa Suomi kannatti turvallisuustakuita, mutta Ruotsi ja Norja vastustivat (tämä sensuroitiin). Ruotsi ja Norja eivät halunneet velvoitteita eivätkä keskinäistä apua.

  http://lyyxem.freehostia.com/sensuuri.htm

  VastaaPoista